< Tilbage

Installation af fibernet i Dronningens Vænge13-06-2022 - 20:54

Installationen af fibernet i Dronningens Vænge er startet.

Bemærk: Der ikke er nogen tilslutningspligt, og ens nuværende aftaler om internet, tv og telefoni fortsætter uændret!

 

Fiberboksen installeres i teknikrummet (hvor også de nye vand- og varmemålere sidder), så den vil derfor ikke være synlig udefra. Der er ikke nogen udgifter eller abonnement forbundet med opsætningen af fiberboksen. Det er derfor i første omgang en fremtidssikring af Dronningens Vænge.

 

Ønsker man senere at benytte sig at de muligheder, som fiberen giver, er det noget, man selv tager stilling til og bestiller. Der vil senere komme mere information om de muligheder, vi får. 

 


 

Den næste måneds tid vil tre teknikere være beskæftiget med at trække fiberkabler frem i alle kældre.

 

Hovedkablet bliver lagt ind i kælderen under nummer 9, hvorfra der gennem eksisterende rør trækkes fiber rundt til de øvrige blokke. I alle kældre opsættes et krydsfelt, hvorfra der trækkes fiberkabler til de enkelte lejligheder.

 

Fiberkablerne trækkes i eksisterende kabelbakker i kældrene. Ofte kan kablerne skubbes gennem kabelbakkerne i kælderrummene, men enkelte gange kan teknikerne have behov for at komme ind i et af kælderrummene for at hjælpe kablerne igennem.

 

(Det vedrører kun kælderrum som ligger vest for kældergangen. Der er ingen kabelbakker i kælderrum der ligger øst for kældergangen.)

 

Hvis en beboer har et ønske om at være til stede, når teknikeren får adgang til kælderrummet, skal beboeren kontakte viceværten og oplyse sit telefonnummer og kældernummer, således man kan underrettes inden adgang til rummet.

 

Hvis ikke viceværten underrettes, vil viceværten give teknikeren kortvarig adgang til kælderrummet, hvor kablet skal trækkes.

 

Teknikeren vil være yderst påpasselig under arbejdet i rummet.

 

I uge 32 til uge 36 vil teknikerne skulle ind i de enkelte lejligheder for at montere en fiberboks. Tidspunkt og nærmere oplysninger om dette kommer på et senere tidspunkt.

< Tilbage